Vandaag is de dag, dat ik Ayutthaya bezoeken mag.
Nadat we in Bangkok een treinkaartje voor zo’n 38 cent gekocht hebben konden we ons opmaken voor een 2u durende treinreis, in een trein die bij het optrekken meer rotzooi uitstootte dan een gemiddeld vliegtuig.

Tijdens de reis (op stoelen met beenruimte die gebouwd zijn voor Aziaten) kwamen er steeds wandelende supermarkten voorbij, mensen die je fruit of drinken wilden verkopen.

Eenmaal aangekomen in Ayutthaya wordt je gelijk doodgegooid met mensen die je een tuktuk ritje aan willen bieden.
Omdat we toch nog een hele dag moesten vullen hebben hebben we besloten dat we de weg naar de Ruïnes lopend ging afleggen.

Maar eerst moesten we de rivier met de boot oversteken, dat deze boot nog nooit gezonken is zal menig toerist verbazen maar hoe dan ook, voor 10 Bath (25 eurocent) per persoon werden we aan de overkant afgezet.

Vanaf daar was het zo’n kleine 30 min lopen voordat we bij het park aankwamen waar de ruïnes stonden.

Hier hebben we heel de dag een beetje rondgelopen totdat een ‘vrouw’ I love you zei tegen Rick. Toen vonden we het wel welletjes geweest en zijn we ergens in een buurt gaan eten. Nadat we hier een poosje geprutst hebben met de eetstokjes (vorken hadden ze hier niet). Zijn we terug gelopen naar het treinstation om vanaf daar de 12u durende treinrit naar Chiang Mai te pakken.

Nachttrein

Rond half 10 s’avonds kwam de trein ons oppikken, aangezien dit een nachttrein was en wij bedden gereserveerd hadden konden we gelijk naar bed.
Maar zo slim als we zijn liepen we onze slaapplek voorbij en moesten er terug lopen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan omdat het gangpad niet zo breed was en er blijkbaar meer mensen achter ons stonden, dus was het dringen geblazen.

Na een paar keer Mn buik ingehouden te hebben kwamen we toch aan bij onze slaapplek. Wonder boven wonder paste ik hier gewoon volledig in.

12u later kwamen we aan in Chiang Mai en kon ons volgend avontuur gaan beginnen

Meer blogs over Thailand

Onderweg naar Laos 7-17-2017
Bangkok 7-12-2017