Daar gaan we dan, vanaf Houayxay met de slowboat naar Luang Prabang. Deze reis zou bij elkaar zo’n 2 dagen in gaan nemen.

Na een ontbijtje gescoord te hebben zijn we naar de boot gegaan. De boot was een langwerpig geval die vol gestouwd was met auto stoelen. Helemaal achterin waren de goedkope plekken voor de locals, hier had je ├╝berhaupt geen stoel en moest je op de grond zitten.

De boottocht ging stroomafwaarts over de Mekong rivier, deze rivier is zo bruin van de modder dat het eerder op een modderstroom lijkt dan op een rivier.

De boottocht is een avontuur op zichzelf, links en rechts van je zie je bergen.
Zo nu en dan zie je een verdwaalde visser of een vergeten dorpje waar nog een paar mensen wonen. Ook schoot er wel eens een speedboot voorbij, met mensen die snel op hun locatie moesten komen.

Verder regende het zo’n beetje de gehele tocht, om te voorkomen dat je nat regende kon je een plastic zijl naar beneden doen.
Maar bij het minste of geringste beetje zon wilden mensen dit stukje zijl gelijk weer omhoog doen, dus was je eigenlijk heel de tocht bezig met het omhoog en het omlaag doen van het zijl.

Na een uurtje of 6 gevaren te hebben kwamen we aan op de locatie waar we zouden overnachten. Op het ‘stijger’ (jerrycans die aan elkaar gebonden waren, it ain’t stupid if it works), stonden er al mensen klaar om je een overnachting aan te bieden.
Wij hadden een kamer geboekt voor nog geen 3 dollar per persoon. (De reden dat dit zo goedkoop was hebben we geweten ook, het was zacht gezegd niet zo schoon)

Dag 2

Na hier geslapen te hebben zijn we weer terug gegaan naar het stijger om ons op te maken voor de 2e dag op de boot.

Zo’n bootreisje is leuk, ik heb zelfs de Mekong nog kunnen proeven (er sloeg een golf over de reling).
Tijdens de 2e dag kwam er rond een uurtje of 3 een matroos langs met 1 of andere Whiskey, nou daar zeg ik geen nee tegen dus hebben we gezellig samen met die knul een borreltje gedaan.

Na zo’n 8u varen kwamen we aan in Luang Prabang, hier zullen we 1 nachtje overnachten en dan verder reizen naar Vang Vieng

Meer blogs over Laos

Het laatste stukje in Laos 7-31-2017
Vientiane 7-28-2017
Een rondje rijden op een scooter 7-27-2017
Een kamikaze rit 7-24-2017
Onderweg naar Laos 7-17-2017