Op dag 2 in Vang Vieng gingen we scooters huren. Na wat informeren werden we doorgestuurd naar een scooterboer op de hoek van de straat. Nadat we het eens waren geworden over de prijs en er bijna onze scooters hadden wou ie opeens één van onze paspoorten hebben als onderpand. Aangezien je paspoort op vakantie één van de belangrijkste dingen is op je vakantie, hebben we dit vriendelijk afgewezen.

Uiteindelijk kwamen we gewoon uit bij ons guesthouse, waar we ook een scooter konden huren. Rick kreeg een automaat en ik kreeg een schakelscooter omdat ik dacht dat ik dat wel kon (en omdat het goedkoper was).
Maar hier schakelen ze heel anders, je hebt geen koppeling en je schakelt niet zoals in Nederland één keer naar beneden en de rest omhoog. Nee hier hadden ze een pedaaltje voor om omhoog te schakelen en een pedaaltje achter om omlaag te schakelen. Klinkt niet moeilijk zou je zeggen, nou, als het goed zou werken wel ja.
De ene keer kon je schakelen als je gas gaf en de andere keer als je geen gas gaf, of soms schakelde ie helemaal niet.
Maar al met al kwamen we toch vooruit.

Daar gingen we dus, eerst een bruggetje over, toen wat landweggetjes, toen iets waarvan je het geen weg mag noemen maar je kon erover heen rijden.
Uiteindelijk kwamen we aan bij de Blue Lagoon, een watertje waar het water (zoals de naam het al zegt) blauw zou moeten zijn, het watertje had alle kleuren behalve de blauwe.

We hebben daar wat gedronken, gekeken naar mensen die een boom in klommen dan in het water zouden moesten springen, maar op het moment van de waarheid toch niet meer durfden.

Na daar een poosje gelachen te hebben zijn we weer verder gegaan en zagen we wat mensen rijst planten.

Uiteindelijk hebben we flink wat getoerd en vonden we het weer mooi om terug te gaan naar ons hostel.
De volgende dag zouden we namelijk doortrekken naar Vientiane.

Meer blogs over Laos

Het laatste stukje in Laos 7-31-2017
Vientiane 7-28-2017
Een kamikaze rit 7-24-2017
Twee dagen op een boot 7-23-2017
Onderweg naar Laos 7-17-2017